Házirend

A Fürdő területére utcai ruhában belépni TILOS!

1. A fürdő létesítményeit mindenki csak saját felelősségére használhatja.

2. A fürdő területére belépni csak érvényes belépővel lehet.

3. A nyári pénztárban megvásárolt jegyeket távozásig meg kell őrizni, mivel a beléptetőkapuk csak azok segítségével engedik ki a vendégeket a strand területéről.

4. A pénztárnál kiállított belépő „óra” és jegy csak a kiállítás napján érvényes és egyszeri belépésre jogosít. Az elveszett belépő óráért vagy jegyért vendégeink 5000 Ft pótdíjat kötelesek fizetni.

5. Az érvényben lévő árakról és a nyitva tartás rendjéről a főbejárat mellett elhelyezett tábla, valamint az árlista tájékoztat.

6. A belépőkkel és a bérletekkel kapcsolatos szabályok (érvényesség, felhasználhatóság, stb.) a mindenkor aktuális árlistán megtekinthetők.

7. A 14 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében léphetnek a fürdő területére.

8. A fürdőt nem vehetik igénybe: lázas betegek, fertőző betegek, akiknek nyílt sebük van, ittas vendégek, kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személyek.

9. A pihenőmedencék használata ellenjavallt: súlyos szív, keringési és légzési elégtelenség, inkontinencia, rosszindulatú daganatos megbetegedés, akut gyulladásos megbetegedés, tuberkulózis, trombózis, súlyos visszérbetegség, és terhesség esetén.

10. 14 éven aluliak részére a pihenőmedencék használata nem ajánlott!

11. A pihenőmedencében ajánlott leghosszabb tartózkodási idő: 20 perc

12. A jacuzziban egyszerre maximum 8 fő tartózkodhat.

13. 14 éven aluli vendégeink -felnőtt kíséret nélkül- a következő szolgáltatásokat nem vehetik igénybe: felvonók, fittness terem, szolárium, szaunák, gyógyászati kezelések.

14. Bizonyos gyógykezelések csak orvosi vizsgálat, javaslat alapján vehetők igénybe.

15. Az úszómesterek illetve medenceőrök útmutatásait minden fürdőzőnek be kell tartani.

16. A medencék használata előtt a zuhany és a lábmosó használata kötelező.

17. A fürdőben elhelyezett pihenőágyakat minden vendég rendeltetésszerűen, térítés nélkül használhatja.

18. Dohányozni az egész fürdő területén TILOS!

19. Étel fogyasztása kizárólag az étterem területén illetve a kültéri teraszon megengedett.

20. A medencékben és a medencék körül éles, törékeny tárgyakat használni TILOS és balesetveszélyes.

21. A beltéri mászófal felső szegélyére ráülni TILOS és balesetveszélyes.

22. A hidakra a medencékből felkapaszkodni TILOS és balesetveszélyes.

23. A fürdő területére állatot behozni tilos.

24. A fürdő nyitvatartási ideje alatt elsősegély szolgálat működik, melyet vendégeink térítésmentesen vehetnek igénybe.

25. A fürdő területén a papucs használata kötelező. Kérjük, legyenek különös tekintettel arra, hogy a medencék környékén a kövezet nedves lehet, így nagyobb az elcsúszás veszélye. Kérjük, fokozottan figyeljenek a csúszásveszély miatt!

26. A játszóházat – a játszóház nyitvatartási idejében – minden Vendégünk térítés nélkül igénybe veheti. A játszóházat fél éves kortól 8 éves korig, de maximum 2 óra hosszára lehet igénybe venni.

27. A csúszdákat mindenki saját felelősségére használhatja. A 1,5 méternél mélyebb medencéket – ahol a mélyvíz felirat ki van függesztve – csak úszni tudó vendégeink vehetik igénybe.

28. A kül-, és beltéri gyermekmedencéket kizárólag gyerekek használhatják. A felnőttek csak indokolt esetben tartózkodhatnak a medencékben.

29. A beltéri élménymedence sodró elemének működésekor a medencét kizárólag a lépcsőn keresztül lehet megközelíteni.

30. A Wellness Világ szolgáltatásait az Élményfürdőbe szóló belépővel nem lehet igénybe venni. Kizárólag külön, a Wellness Világba szóló belépő megváltásával lehet a részlegre belépni.

31. Az Élményfürdő és a Wellness Világ szolgáltatásainak igénybe vétele kizárólag Wellness kombinált belépő megváltásával lehetséges.

32. Családi belépőinket kizárólag SZÜLŐK és gyermekeik válthatják meg.

33. A medencék vizének hőfokait az automaták folyamatosan ellenőrzik, kézileg naponta négyszer mérjük.

34. A Vendég hibájából, a létesítmények nem rendeletetésszerű használatából eredő balesetekért nem vállalunk felelősséget.

35. Bármilyen rendkívüli eseményt -személyi sérülést, tűzesetet, balesetveszélyes eszköz vagy tárgy jelenlétét, kérjük jelezzék a személyzetnek, akik a megfelelő szabályzat alapján kötelesek haladéktalanul intéuzkedni.

36. Az öltözőszekrényekben elhelyezett, illetve a fürdő területén őrizetlenül hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

37. A talált tárgyakat a pénztárban kérjük leadni. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, személyi igazolványának felmutatásával és aláírásával kell az átvételt igazolni. A talált tárgyak a rendészeten vehetők át.

38. A Vendégek biztonsága érdekében a fürdőben 24 órás biztonsági szolgálat működik.

39. Aki a fürdő berendezéseit szándékosan megrongálja, vagy eltulajdonítja, az a kár megtérítésére kötelezhető, ellene szabálysértési eljárás indíthatő és a fürdő területéről eltávolítható.

40. A fürdőzők a szolgáltatás módjára, minőségére, a kiszolgáló személyzet magatartását illetően, a fürdő üzemeltetésével kapcsolatosan kifogást vagy elismerést tehetnek a pénztárban erre a célra elhelyezett panaszkönyvben.

41. Hangoskodással, erkölcstelen viselkedéssel kérjük, ne zavarják a többi vendég nyugalmát!

42. Aki többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartja be a fürdő Házirendjét, azt a biztonsági szolgálat kollégái felszólíthatják a távozásra.

43. A Házirend betartása minden a fürdő területén tartózkodó Vendégre nézve kötelező.

44. A szolgáltatások igénybevétele a Házirend egyidejűleg történő elfogadását jelenti.

COVID-19 TÁJÉKOZTATÁS az Aquasziget Esztergom Élményfürdő házirendjének kiegészítő melléklete érvényes: 2020.május 28-tól visszavonásig

VENDÉGEK

 • A vendégek a belépőjegy vásárlásával elfogadják a fürdő mindenkor érvényes házirendjét és annak COVID-19 kiegészítő mellékletét.
 • A szociális távolságtartás minimumának (1,5 m) betartása érdekében kérjük a padlón/lépcsőn/korláton jelzett pontokon várakozzanak a fürdő olyan területein, ahol sor képződhet (pénztárak, öltözőszekrény kulcs átvétel/leadás, öltözők, csúszdák, vendéglátóhelyek).
 • Azon vendégek számára, akik a fedett fürdő pénztárainál az épületen keresztül közelítik meg a strandot, kötelező a szájmaszk, viselése az épületben tartózkodás ideje alatt.
 • Kérjük pénztárainkban való fizetésnél a készpénzmentes fizetési lehetőségeket részesítsék előnyben.
 • A bejáratoknál, vizesblokkoknál, öltözőknél kézfertőtlenítő kerül kihelyezésre, melyek használata ajánlott.
 • A vendégek zárt térbe (a fedett fürdő pénztárain keresztül) kézfertőtlenítés elvégzését követően léphetnek a fürdőbe.
 • Kérjük vendégeinket, hogy a zöldterületeken való lepakolásnál tartsák be a védőtávolságot a nem egy háztartásban élő más vendégektől és legalább 1,5 m távolság legyen meg köztük.
 • A fürdő teljes területén a vendégek részére a papucs használata kötelező!
 • A medence használat előtt és után a zuhanyzás, valamint lábmosó használata kötelező!
 • A medencékben is kötelező a (nem egy háztartásban élő) fürdővendégek közötti legalább 1,5 m távolság betartása!
 • Az üzemelő közös terek (pénztár, vizesblokkok, öltöző) legalább 1 óránként, a játszótér eszközei naponta 2 alkalommal fertőtlenítésre kerülnek.
 • A fürdő területén külső vállalkozók által üzemeltetett vendéglátóhelyek kézfertőtlenítőt helyeznek ki, csak a teraszokon fogadhatják a vendégeket, az asztalok közti 2 m-es / asztaltársaságok közti 1,5 m-es védőtávolság biztosításával valamint a pénztáraiknál lévő várakozóhelyen a 1,5 m távolság jelölésével.

MEDENCÉK, CSÚSZDÁK

 • A medencék egyidejű maximális terhelhetősége 0,25 fő/m2 (azaz 4m2 /fő), így a fürdőben egyidejűleg beengedhető vendégek száma az aktuálisan üzemelő medencék vízfelülete alapján kerül megállapításra, melyet a fürdő weboldalán és a bejáratoknál jelzünk.
 • Gyermek és pancsoló medencékben felnőtt nem tartózkodhat.
 • Csúszdákra való várakozásnál is kötelező a vendégek közti 1,5 m-es védőtávolság betartása.
 • A medencekorlátok, vízbejutást segítő egyéb eszközök kapaszkodóit 30 percenként fertőtlenítjük.
 • A vízminőség monitoring az alábbiakkal egészül ki: – A vízforgatásos medencék esetén 2 óránként ellenőrzésre kerül: szabad és kötött aktív klór; zavarosság; pH; hőmérséklet. – Technológiát elhagyó vízben 1 óránként ellenőrzésre kerül: a szabad aktív klór (vagy maradék fertőtlenítőszer koncentrációja az alternatív fertőtlenítés alkalmazó rendszereknél); pH; fertőtlenítőszer adagoló működése; vegyszerfogyás ellenőrzése naponta.
 • Amennyiben a strand területén a COVID-19 vírus okozta megbetegedés tüneteit mutató vendég jelentkezik, akkor haladéktalanul el kell különíteni a többi vendégtől (elsősegélynyújtó hely), illetve a személyzettől. A vele kapcsolatos érintkezés csak teljes védőfelszerelésben (szájmaszk, védőkesztyű, arcvédő plexi) történhet. Haladéktalanul értesíteni kell az Országos Mentőszolgálat munkatársait. A fürdő területének teljes fertőtlenítést soron kívül el kell végezni.
 • Az NNK javaslata szerint, a járványügyi helyzetre való tekintettel, a korlátozások, illetve szabályok megsértése esetén a vendég a fürdő szolgáltatásokból kizárja maga, és eltávolítható a fürdő területéről.

 

Esztergom, 2020.május 28.

 

Tóth Gabriel
Fürdővezető