Csobbanó fókák úszóiskola

admin főoldalra

Eltökélt célunk, hogy az úszás élményt és sikert biztosítson a gyermeknek. Szemléletünk középpontjában a játékos módszerek állnak. Hisszük, hogy a gyermek mozgás iránti szeretete, kitartása, teljesítménye ezen a módon/így fejleszthető legjobban. Meg lehet tanulni úszni erőszakos kényszerrel, úszódeszkával hajtva a gyermeket le- föl a medencében, de mi lenne a hozadéka?

Ki tudja felhozni a piros karikát? És a teknőst, mialatt buborékot fújunk? Ki tudja leutánozni a tengeri csillagot? A képen látható szívet ki tudja lerajzolni a lábával? Ki tud hozzám úszni úgy, hogy jobb kézzel a piros karikát, majd a ballal a kéket mutatja, mintha a zsebéből venné ki? És még sorolhatnánk a kérdéseket. A gyermek észre sem veszi, hogy megtanul merülni, miközben felhozza a piros karikát. Teknőssel fúj buborékot, miközben megtanulja a helyes légzést. A tengeri csillagot utánozza, s megtanul lebegni. Szívet rajzol a lábával, miközben megtanulja a mellúszó lábtechnikát. A zsebéből kiveszi a színes karikákat és megtanulja a magas könyöktartás technikáját.

Nem szabad, hogy a gyermek kényszerből tanuljon úszni!

Ez a folyamat legyen számára öröm és szórakozás!

Hiszen nem csak az a cél, hogy ússzon, hanem hogy az úszás elsajátítása közben pozitív élményt éljen át és a víz iránti szeretete egy életre megmaradjon. Az úszásoktatás során fontos számunkra a gyermek – oktató közötti bizalmi kapcsolat kialakítása, ezért is tartózkodunk mindig tanulóinkkal együtt a vízben. Az első 25m-t minden gyermek velünk együtt ússza végig, mialatt a tenyerét kivárásos gyorsúszással a karunkba rakja (nem úszódeszkára).

Hiszünk az emberközpontú oktatásban, a sikerélmény és az elismerés erejében.

Érdeklődni :
Haris Hajnalka: +36 70 675 6924

http://www.csobbanofokak.hu/